来源:网络资源 2023-03-31 20:14:13
选择最佳选项
When autumn arrives in the United States and Canada, you can see one of nature’s greatest scenes—the yearly migration(迁徙) of the monarch butterflies(帝王蝶).
No other butterfly in the world migrates like the orange and black monarch of North America. They can not live for long periods in cold weather. So each autumn around October, the butterflies travel up to 3,000 kilometers south to spend winter. Some even fly to the mountains of Mexico.
It usually takes the butterflies two months to reach Mexico. When it is warm, they start to back north in the spring. But not one butterfly finishes the whole trip. They lay eggs along the way and die. It might take the monarchs as many as four to five generations(代) to complete the journey all the way back up to Canada, says Sarina Jepsen, who directs the endangered species program for the Xerces Society.
The most amazing thing about these butterflies is that they return to the very same trees in Mexico that their great-great-grandparents used the winter before.
However, the number of these colorful butterflies has dropped in recent years. The US Fish and Wildlife Sen ice said that nearly a billion monarchs have disappeared from overwintering sites(越冬地点) since 1990, theWashington Postreported, one of the main reasons, experts say, is that farmers have used herbicides(除草剂) on the milkweed(马利筋) plants that these butterflies feed on.
……
11.What color are the monarch butterflies?______
A.Orange and black.
B.Pink and black.
C.Orange and white.
12.How long does it take the monarch butterflies to reach Mexico?______
A.One month.
B.Two months.
C.Four to five generations.
13.What is the most amazing thing about the monarch butterflies?______
A.They migrate to visit their friends.
B.They are protected by their family members.
C.They can return to the same trees that their ancestors lived in.
14.From the passage, we know that the number of the monarchs has dropped mainly because of ______.
A.less food
B.bad weather
C.air pollution
15.What might the writer talk about next after the passage?______
A.How to plant more trees.
B.How to research these butterflies.
C.What we can do to protect these butterflies.
答案与解析
11.A
12.B
13.C
14.A
15.C
11.细节理解题。根据文中“No other butterfly in the world migrates like the orange and black monarch of North America.”可知,帝王蝶是橙黑色的。故选A。
12.细节理解题。根据文中“It usually takes the butterflies two months to reach Mexico.”可知,帝王蝴蝶到达墨西哥需要两个月的时间。故选B。
13.细节理解题。根据文中“The most amazing thing about these butterflies is that they return to the very same trees in Mexico that their great-great-grandparents used the winter before.”可知,帝王蝶最神奇的事情是它们可以回到它们的祖先生活过的树上。故选C。
14.推理判断题。根据文中“One of the main reasons, experts say, is that farmers have used herbicides(除草剂) on the milkweed(马利筋) plants that these butterflies feed on.”可知,除草剂的使用,使得帝王蝶可食用的植物变少,从而导致帝王蝶数量下降。故选A。
15.推理判断题。根据文中“However, the number of these colorful butterflies has dropped in recent years. The US Fish and Wildlife Sen ice said that nearly a billion monarchs have disappeared from overwintering sites(越冬地点) since 1990, the Washington Post reported, One of the main reasons, experts say, is that farmers have used herbicides(除草剂) on the milkweed(马利筋) plants that these butterflies feed on.”可推理出,此段解释了帝王蝶数量下降的原因,分析原因之后,接下去最有可能谈到的是如何保护帝王蝶。故选C。
重要单词&词组总结
autumn/fall n.秋天
butterfly n.蝴蝶
yearly adj.一年一次的
up to +数字多达…
lay eggs下蛋
endangered species濒危物种
direct the program指导项目
however然而
billion n.十亿
disappear v.消失
main reasons主要原因
feed on…以…为食
欢迎使用手机、平板等移动设备访问中考网,2023中考一路陪伴同行!>>点击查看